Zonne-energie

Gielens en zoon bvba

gielensenzoon@gmail.com

Gielens Rudy

Eppegemsesteenweg 20

1850 Grimbergen

0498/46 84 88

Gielens Olivier

Broekstraat 12

2890 Lippelo (st amands)

0472/90 25 13

Door de hoge energie prijzen zoeken steeds meer mensen naar alternatieven en komen dan al gauw bij zonnepanelen terecht .Ook hiervoor ben je bij ons aan het juiste adres .

 

wij plaatsen

 

Zonneboilers (warm water)

Fotovoltaische (opweker electriciteit)

 

 

 

Zonne boiler

 

 

Het principe van een zonneboiler is eenvoudig: als een tuinslang de hele dag in de zon ligt, wordt het water in de slang erg warm. Zonneboilers maken gebruik van datzelfde principe. Zelfs in de winter als de zon maar een paar uur schijnt, kan zo'n boiler voldoende warm water produceren om te douchen, te wassen of schoon te maken.

 

Een zonneboiler bestaat uit een zonnecollector en een voorraadvat. De zonnecollector (meestal op het dak geplaatst) wordt opgewarmd door het zonlicht. De collector is gevuld met een vorstbestendige vloeistof. Wanneer de vloeistof in de collector warmer is dan het water in het voorraadvat (de boiler) begint een circulatiepomp te draaien. Op die manier circuleert de vloeistof (door de zon opgewarmd) door een spiraal in het voorraadvat.

 

De warmte wordt dan overgedragen aan het sanitaire water.

 

 

Wanneer de zonnecollector niet genoeg wordt opgewarmd (bewolkte dag), dan wordt het sanitaire water in het voorraadvat bijverwarmd door de verwarmingsketel (op de klassieke manier)

 

 

Een zonneboiler past op bijna alle bestaande verwarmingsketels met een boiler. De praktijk wijst wel uit dat de oude verwarmingsketel ook vaak wordt vervangen door een moderne condenserende gasketel

Fotovoltaische Zonnepanelen

 

 

De zon is een onuitputtelijke bron van energie. Ze zal daarom in de toekomst almaar belangrijker worden als alternatieve energieleverancier. Er zijn verschillende manieren om gebruik te maken van de zonne-energie. Een van de manieren is om gebruik te maken van fotovoltaïsche zonnepanelenFotovoltaische zonnepanelen zijn zonnepanelen waar je als particulier je eigen elektriciteit mee kan maken. Bij dit proces komen er geen schadelijke gassen of deeltjes vrij, alles is dus 100% natuur vriendelijk. Je energierekening zal hard dalen. Enkel de aankoop van deze zonnepanelen is duur. Het heeft een levensduur van 30-40 jaar, en het geld heb je na 10jaar terug verdiend. Dan heeft u nog 20-30jaar winst!

 

 

Hoe werkt het

 

 

Het vermogen van een PV-zonnecellen, PV-zonnepanelen of een PV-systemen wordt uitgedrukt in Wp (Watt-piek), het piekvermogen bij standaard zoninstraling en een Zonneceltemperatuur van 25°C. In de praktijk wordt dit vermogen dikwijls niet gehaald omdat de zon niet altijd optimaal schijnt of de celtemperatuur te hoog oploopt. De jaarlijkse zonnepanelen-opbrengst van een optimaal opgesteld hellend PV-systemen met een vermogen van 1000 Wp (1 kWp) bedraagt onder de Belgische zon gemiddeld 850 kWh

zonne panelen
zonne boiler

Zonne-energie